Kullanım Kılavuzları

Kombi Klima Beyaz Eşya Kullanım Kılavuzları


Kombi Resetleme Nasıl Yapılır?

Kombi Resetleme Nasıl Yapılır?

Kombi Resetleme Nasıl Yapılır?

Kombiler ile genel olarak kış aylarında başımız beladadır. Çeşitli arıza kodları vererek kendilerini emniyete alır ve çalışmayı durdururlar. Bu durumda karşımıza kombinizi resetleyin uyarıları çıkabilir. Ve biz bu reset işinin içinde çıkamaz hale gelerek başımızın çaresine bakamadan çözümleri genel olarak akıllı telefonlarımızda bulunan Google arama motorunda arama yaparak çeşitli bloglarda bulunan açıklamaları izleyerek çözümlemeye çalışırız.

Sizlere marka ayımı yapmadan her kombide uygulanabilecek resetleme işlemini kısa ve kolay yoldan izah etmeye çalışacağız.

 Kombi resetleme işlemi nasıl yapılır ? Bu işlem yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

Kombi Resetleme

Kombinizin ön panelinde bulunan kontrol panelinde R harfi ya da reset yazan bir tuş bulunmaktadır. Bu tuş ya da düğme yardımı ile 5 saniye basılı tutarak kombimize rahat bir şekilde reset atabiliriz.

Bu reset tuşu bazı model kombilerde on/off ( açma – kapama ) yazan tuş ile birlikte olabilmektedir. Bu tuşlar yardımız ile reset işlemimizi kolayca çözüme ulaştırabiliriz. Reset işlemini bu tuşlara basılı tutarak yapabiliriz.

Bu tür işaretler bulunmaya kombilerde ise reset işlemi için sigorta şalterinden kombiye gelen elektriği kesip 60 saniye kadar bekleyip tekrar şalteri kaldırmak sutreti ile reset yapabiliriz.



Yorum bırakın